Korte bio Als judoka won ik 18 medailles op EK, WK en Olympische Spelen. Nu ben ik actief als trainer, spreker en dagvoorzitter. Ik ben Chef de Mission voor de Jeugd Olympisch Spelen in 2014 & 2018 en ben voorzitter van Survival Bond Nederland. Heb je een vraag? Neem contact op!
DVD Total Judo Wil jij ook zo goed worden in judo? Bestel dan de dubbel-DVD Total Judo! In 160 minuten leg ik tot in detail uit hoe ik mijn judosysteem heb ontwikkeld. Interviews, 25 technieken en 110 wedstrijdbeelden. Meer info vind je op totaljudo.nl.

Voorzitter Survival Bond Nederland

Tijdens de Algemene Ledenvergadering (ALV) van 5 juni 2015 ben ik toegetreden tot het bestuur van de Survival Bond Nederland (SBN) en aangesteld als voorzitter. Sinds 2013 train ik enthousiast voor survivalrun en ik heb inmiddels tientallen runs in het land gelopen. De sport en de sfeer spreken me erg aan! Ik zet me nu ook op sportbestuurlijk gebied in om de survivalsport te helpen in haar groeiende bestaan. De survivalsport heeft veel potentie en tegelijkertijd veel uitdagingen in de komende jaren en ik wil die graag aangaan, samen met het bestuur en de vele gedreven leden en organisaties.

Survival Bond Nederland

De Survival Bond Nederland (SBN) is opgericht in 1991 door een aantal organisaties die survivalruns organiseerden in het oosten van ons land. De SBN is uitgegroeid tot de nationale sportbond voor survivalrun, een typisch Nederlandse tak van sport. In 2015 heeft de SBN ruim 6700 aangesloten leden; dit aantal groeit al jaren met ongeveer 20%. Particuliere wedstrijdorganisaties (in 2015: 33) richten zich op de organisatie van hun jaarlijkse survivalruns (zie de wedstrijdkalender voor seizoen 2015/2016). Deze runs worden verspreid door Nederland (en twee in België) gehouden. Het aantal deelnemers per run variëert van enkele honderden tot ongeveer 1500 per dag. 51 Trainingsgroepen hebben zich aangesloten bij de SBN. Zij verzorgen op hun eigen terrein trainingen voor jong en oud. Mijn rol van voorzitter is, net als die van de andere 6 bestuursleden, een onbezoldigd functie. Het bestuur wordt ondersteund door zeven commissies die ieder op hun specialisme het bestuur adviseren.
Home Home Contact